La sfârşitul săptămânii trecute, atleţii suceveni au participat la ediţia a XI-a a Memorialului „Dorin Melinte”, un puternic concurs ce a adunat la start 364 de sportivi din toată ţara. Liceul cu Program Sportiv din Suceava a participat cu o delegaţie numeroasă la acest memorial, având şi cele mai multe clasări pe podium. Dintre atleţii pregătiţi de antrenorul Toader Flămând, Marius Giosan a reuşit să câştige proba de 800 de metri la juniori III, iar Angela Cioroianu a ocupat locul III în proba de 400 de metri la juniori III. În competiţia rezervată juniorilor I şi II Cristina Călugărean a câştigat probele de 60 şi 200 de metri, Simona Caziuc a terminat a doua la 60 şi 200 de metri şi a câştigat proba de 400 de metri, Cătălin Tocilă a ocupat locul III la 3.000 de metri. O evoluţie foarte bună a avut-o şi Angela Olenici, antrenată tot de Toader Flămând, sportivă ce s-a impus în probele de 800 şi 1.500 de metri. Ştafeta feminină de junioare I a LPS Suceava, formată din sportivele Cristina Călugărean, Simona Caziuc, Angela Olenici şi Angela Cioroianu, a dominat şi câştigat probele de 4×200 şi 4×400 de metri.
Tot de la LPS, atleta Corina Murariu, pregătită de antrenorul Iustin Tătărău, a urcat pe podiumul probelor de 800 şi 1.500 de metri la junioare II. Antrenoarea Liliana Petrache, de la LPS Suceava, a avut şi ea doi sportivi pe podium. Victor Turoşenco a luat locul II la săritura în lungime juniori I, iar Bogdan Petroaie s-a clasat al doilea la aruncarea greutăţii la juniori II.
Clubul CSM Dorna Vatra Dornei a avut doi sportivi în primii trei. Claudiu Mihăiescu, pregătit de antrenorul Cristian Prâsneac, a ocupat locul III în proba de 800 de metri la juniori I, deşi el este încă junior II, cursă în care şi-a doborât şi recordul personal, iar Ionel Axinte a câştigat locul III în aceeaşi probă, dar la juniori III.
Clubul Sportiv Şcolar din Rădăuţi a fost şi el prezent prin sportivii săi la acest concurs. Ştafeta de junioare III formată din Lucica Ciobanu, Miruna Ciobanu, Paraschiva Marocico şi Gabriela Halip şi antrenată de Bogdan Răşcăneanu a terminat a doua în proba de 4×400 de metri şi pe locul III la 4×200 de metri.
La finalul acestei săptămâni, atleţii din judeţ vor lupta pentru medalii la naţionalele de sală la tineret şi seniori, iar săptămâna viitoare vor participa la finalele naţionalelor la juniori I.

Attachment

  • ddafaeda173cb6c34b43747cb06500325